27-31 okt 2021

UMEIMPRO – WORKSHOPS/SEMINARIER

 

I samband med den 54:e upplagan av Umeå Jazzfestival genomförs Umeimpro 9.0. Under årets jazzfestival får intresserade musiker och musikstuderande möjlighet att både lyssna till festivalartister och chans att möta några av dessa för inspirerande dialoger och praktiska läroprocesser.

Genom att samla musiker från olika typer av sammanhang vill vi erbjuda deltagarna såväl genremässig bredd som spets, vilket vi hoppas stimulerar till eget skapande med improvisation som uttrycksätt. Vi vill också inspirera unga musiker att våga satsa på sin musik där mötet med etablerade musiker kan bli en betydande inspirationskälla. Ett samarbete mellan festivalen, Norrlandsoperan, Midgårdsskolan och Umeå Kulturskola.

 

WORKSHOP-PROGRAM PÅ MIDGÅRDSSKOLAN UNDER UMEÅ JAZZFESTIVAL

 

FREDAG 29 OKTOBER 13:30 – 15:00

Vallhalla Midgårdsskolan – Home Collective 14:00 – 15:30, öppen för alla men externa besökare behöver föranmäla sig till per.mannberg@umea.se


Home Collective bjuder på Jazz, soul, funk och rap. Här möter vi hela bandet som berättar om deras skapande och producerande, spelar låtar från repertoaren och svarar på frågor.

Spelar på festivalen fredag 29 oktober kl. 20.30 i Äpplet.

HOME COLLECTIVE - Umeå Jazzfestival 2021

 

Slagverksrummet Midgårdsskolan - Suranjana Gosh kl. 15.00 – 16.00

Suranjana Ghosh, är en indisk musiker numera bosatt i Sverige som kommit att bidra till förnyelse i det svenska musiklivet med sitt tablaspel. Hennes förankring i klassisk indisk musik har genom samarbeten med svenska musiker inom folkmusik, flamenco, blues, jazz och klassisk musik bidragit till spännande möten. Här bjuder hon på exempel på olika rytmer och tekniker och låter deltagarna spela med.

Spelar på festivalen lördag 30 oktober kl. 17.00 i Soundgarden.

Suranjana Gosh - Umeå Jazzfestival 2021