27-31 okt 2021

UMEIMPRO – WORKSHOPS/SEMINARIER

 

UMEIMPRO
Samarbetet mellan Norrlandsoperan, Umeå Jazzfestival, Umeå Kulturskola och Midgårdskolan fortsätter i år om än i lite annan form p.g.a. Coronapandemins restriktioner.

WORKSHOP-PROGRAM PÅ MIDGÅRDSSKOLAN, FREDAG 23.10 kl 14:00 – 15:30
På grund av Coronapandemins restriktioner kan vi i år endast erbjuda workshops för Midgårdsskolans elever.

Valhalla Midgårdsskolan 14:30 – 15:30 Saxofon, komposition och ensemblespel
Jonas Knutsson återkommer till Umeå och Västerbottens musikliv som musiker, inspiratör och pedagog. I flera år har han arbetat med Umeå Youth Jazz Orchestra från Umeå Kulturskola inför en konsert i samband med Umeå Jazzfestival.

Stora orkestersalen Midgårdsskolan kl 14.00 – Amanda Sedgwick, saxofon och komposition
Amanda har arbetat som musiker, kompositör och bandledare i över 20 år. Hon undervisar också på musikhögskolan i Stockholm och ger kontinuerligt workshops runt om i Sverige. Under festivalen spelar hon på konserten Remembering Charlie Parker på Norrlandsoperan 22/10 kl 19.00

Slagverksrummet Midgårdsskolan kl 14.00 – Liliana Zavala, slagverk, sång, komposition och producent.
Liliana har rötterna i Cordoba, Argentina men är nu bosatt och verkar i Stockholm. Hon har arbetad med musik och turnerat världen sen hon var 17 vilket gett henne influenser från många olika genrer och traditioner. Hon har studerat kubanskt slagverk i Havanna och studerar nu folkmusik/konstmusik från andra kulturer på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under festivalen spelar hon med HENSJO, Äpplet 24/10 kl 19.30

UMEÅ YOUTH JAZZ ORCHESTRA

LÖRDAG 24 oktober - Valhalla Midgårdsskolan kl 16.00
Under namnet Umeå Youth Jazz Orchestra samlas Umeå kulturskolas ensembleelever och Midgårdskolans storband i ett antal repetitioner och workshops under ledning av Jonas Knutsson och Liliana Zavala. Avslutningen sker i form av konsert på Valhalla Midgårdsskolan.