25-28 okt 2023
25-28 okt 2023

WORKSHOPS/SEMINARIER

I samband med årets festival vill vi erbjuda musiker och musikstuderande möjlighet att möta några av årets artister för inspirerande dialoger och praktiska läroprocesser.

Genom att samla musiker från olika typer av sammanhang vill vi erbjuda deltagarna såväl genremässig bredd som spets, vilket vi hoppas stimulerar till eget skapande med improvisation som uttrycksätt. Vi vill också inspirera unga musiker att våga satsa på sin musik där mötet med etablerade musiker kan bli en betydande inspirationskälla. Ett samarbete mellan festivalen, Midgårdsskolan och Umeå Kulturskola.

Lördag kl 13:00, Miklagård. Fri entré

rRoxymore är en av de mest engagerande rösterna inom elektronisk musik idag. Hon har under det senaste decenniet skapat en alltmer egenartad tolkning av klassiska klubbstilar, där hon kombinerar oförskönade trummaskiner med analoga effekter och behandlar dansmusikens mest värdefulla regler med lättsinnig nonchalans. rRoxymores fängslande och något psykedeliska DJ-set har tagit henne till några av världens mest respekterade klubbutrymmen, inklusive Berghain, Oval Space och och Boiler Room och nu Umeå Jazzfestival.
På lördag kl 13 kommer rRoxymore berätta om sitt musikskapande och samtala med Jonas Knutsson. I samband med detta kommer också publiken ges möjlighet att ställa frågor. 
Visa mindre