27-31 okt 2021
Tradition • Kreativitet • Nyfikenhet • Tillgänglighet

SCENER


BLACKBOX, NORRLANDSOPERAN (NO)
Under lördagen är det barnens tur att ta del av jazzens värld, Den virtuosa trombonisten tillika globetrottern Elias Faingersh och en animerad flicka tar med oss på en medryckande och svindlande tågresa rakt in i musikens och ljudens magiska världar.(Separata biljetter behövs – säljs NorrlandsOperans biljettkassa)

KONSERTSALEN, NORRLANDSOPERAN (NO!)
På torsdagskvällen blir det ett gästspel kl 19:00 med Norrlandsoperans symfoniorkester tillsammans med Ellen Andersson, Peter Asplund & Mats Hålling. En djupdykning ner i The Great American songbook. (Separat biljett behövs – säljs i NorrlandsOperans biljettkassa)

FREJA JAZZCORNER, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
En trappa upp i Freja JazzCorner serveras både jazz och dryck. Här spelar Umeås egna grupper och gästande konstellationer.

IDUNTEATERN, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
På festivalens största scen spelar internationella artister; såväl legender som de som är på väg att lämna djupa avtryck i jazzvärlden.

JAZZLABBET, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
I vår forskarsal upplever publiken musikaliska experiment, historiska återblickar, laddade möten och hisnande ögonblick där magi uppstår.

STUDIOJAZZ, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
Umeås klassiska jazzklubb för tidlös improvisationsmusik – utan tvekan ett kvalitetsbygge!

SOUNDGARDEN, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
Två trappor upp i Umeås Folkets Hus ligger Soundgarden – en intim och exklusiv scen med musiker som aldrig upphör att överraska.

ÄPPLET, UMEÅ FOLKETS HUS (UFH)
Under festivalen antar Äpplet två skepnader; Fredagskvällens scen bjuder på improvisations-hiphop. På lördagskvällen blir det blues, funk och futuristiska beats. Perfekt för dig som vill lyssna, dansa och kanske äta en middag i goda vänners lag.