25-28 okt 2023
25-28 okt 2023

Sirintip

lördag 28 okt , Studion - Lördag, Headline, Studion

Upplev den fängslande världen av den numera Manhattanbaserade thailändsk-svenska artisten, sångerskan och producenten Sirintip.

Med tre kritikerrosade utgåvor på skivbolaget GroundUP Music och samarbeten med talanger som fyrfaldiga Grammy-vinnaren Snarky Puppy är hon en kraft att räkna med. Sirintips musik handlar inte bara om melodier; den är ett kraftfullt verktyg för klimataktion, som berör hjärtan och sinnen med empati. Hennes senaste album, "carbon", presenterar en ny dialog om klimatförändringar genom 13 originalspår som blandar pop, jazz, och neo-soul med klimatforskning. Som finalist i Thelonious Monk International Competition är hon en stigande stjärna som även har arbetat med orkesterarrangemang för Svenska Radions Symfoniorkester och Malmö Symfoniorkester, samt komponerat musik till Arthur Conan Doyles 1925-film "The Lost World” som hade premiär på 19 biografer i USA. Missa inte chansen att uppleva hennes talang av sångeffekter och improvisation med hennes elektroniska Amerikanska liveband!Sirintip - sång och effekter

Kengchakaj - Thai-stämd synth och piano 
James Quinlan - bas 
Nolan Byrd - trummor
 

One Thing: Sirintip – Starting with data

”Bästa albumen 2022 ★★★★” – DownBeat Magazine”När den på ett innovativt sätt behandlar brådskande teman, lever Carbon i det gränsland som finns mellan pop, jazz och neo-soul. Den kombinerar tätt harmonier och utforskande melodiska idéer, en Kate Bush-liknande etereal popproduktion och den mjuka förföriskheten i neo-soul till ett musikaliskt fingeravtryck som är helt och hållet Sirintips eget.” – Alexa Peters, DownBeat Magazine”Sirintip använder allt hon har till sin fördel – inflytande i både pop- och jazzvärlden, tre språks sångförmåga, och den svävande etereal elegansen från sin skandinaviska uppväxt och den slagkraftiga skärpan från hennes thailändska rötter. Hennes önskan att utforska skiner dock genom allt.” – Michael League, fyrfaldig GRAMMY vinnare”Sirintip kämpar mot klimatförändringarna – och bedragarsyndromet – i sin musik. Och precis som en viss Knowles-syster är hon inte rädd för att dyka djupt in i de mer perifera delarna av sin kulturella repertoar för inspiration.” – IAN KUMAMOTO, HUFFINGTON POST”…jazzharmonier, thailändska trummor, elektronik och medryckande pop allt blandat tillsammans för en ofta häpnadsväckande effekt.” – WNYC Soundcheck.