FREDAG 25 OKTOBER – UMEIMPRO

Umeimpro på Midgårdsskolan har fri entré. För garanterad plats på seminarium och workshops – skicka anmälan 
Oanmälda deltagare är välkomna i mån av plats. 
Om du är elev på Midgårdsskolan/Musikskolan ska du kontakta per.mannberg@umea.se

Vallhalla Midgårdsskolan kl 12.45 – 13.45 – Jennie Abrahamson
Med rötterna i Sävar och utbildad just på Midgårdsskolan ger Jennie en återkoppling till hur hon började sin musikbana, erfarenheter från turnélivet, att vara sin egen utan manager och stort skivbolag i ryggen, vad en elev som vill gå vidare bör tänka på, musikaliska tips och lite annat smått och gott. Spelar på Äpplet 20.30

Stora orkestersalen Midgårdsskolan kl 14.00 – Sisters of Invention
Karolina och Malin Almgren har spelat och gjort musik ihop under namnet Sisters of Invention sedan 10-årsåldern. Och för dem har det aldrig funnits några begränsningar. De är multiinstrumentalister: saxofoner, bas, piano, synt, trummor, flöjt. Och så sjunger de, på engelska och göteborgska. Nu ger de tips och erfarenheter kring teknik, komposition, övning mm och spelar levande exempel. Spelar på Soundgarden 23.00.

Slagverksrummet Midgårdsskolan kl 14.00 – Petter Berndalen.
Petter Berndalen har vänt upp och ner på gällande gängse normer om hur man spelar trummor, han har under många år låtit sig inspireras av den melodibärande funktionen hos solospelmannen inom den svenska folkmusiken och låtit detta forma sitt spel. Hans mål är inte att spela något som passar till svensk folkmusik, utan att spela något som verkligen ÄR svensk folkmusik. På festivalen framträder han och Norrlandsoperans symfoniorkester torsdag 24.10, 19.00 med ”Umeå meets Umeå” ett resultat av inspelade Västerbottensdialekter som bearbetats till satsmelodier, komponerats och arrangerats. Hypnotiskt, eggande och vackert. Nu ger han exempel från hur han jobbar, speciellt med slagverk som är hans huvudinstrument.

 

Dela: