27-31 okt 2021

Trondheim Jazz Orchestra & Signe Emmeluth

fredag 29 okt , StudioJazz - Fredag

Jazzfestivalens samarbete med Trondheim Jazz Orchestra fortsätter. Denna klassensemble har samarbetat med snart sagt alla stora. Men så är de också en av de viktigaste och mest kreativa jazzensemblerna i Norge. Sedan orkestern grundades 2000 har de haft ett stort antal spännande projekt med norska och internationella jazzprofiler, bland dem Chick Corea, Pat Metheny, Joshua Redman, Erlend Skomsvoll, Sofia Jernberg, Maria Kannegaard, Jenny Hval, Stian Westerhus och Marius Neset.

Köp biljett

 

Saxofonisten, kompositören och klubbarrangören Signe Emmeluths beställningsverk för TJO till Moldejazz 2021 betonar upplevelsen av det fysiska i musiken. Hon har de senaste åren tagit den nordiska improscenen med storm och även om hennes spel för tankarna till stilskapare som Ornette Coleman står hennes originella och starka uttryck för sig själv. I olika band som Spacemusic Ensemble och Emmeluth’s Amoeba har hon visat sig vara en formidabel kompositör och hennes arbete som klubborganisatör i Oslo och Trondheim är också av stor betydelse för musikformen.

I verket Physicality in/emotion betonar Signe den fysiska aspekten av musiken, något som alltid fascinerat henne: Energin, tomrummen, interferensen, hur ljudvågorna möter våra sinnen och inte minst när aktörerna pressas i extremlägen.

Runt sig har hon TJO, bestående av en handplockad grupp av färgstarka musiker och vi är övertygade om att denna konsert kommer att talas om länge!

Maja S. K. Ratkje röst, Eira Bjørnstad Foss violin, Katrine Schiøtt cello, Signe Emmeluth altsax, Amalie Dahl altsax, Henrik Munkeby Nørstebø trombon, Joakim Rainer Petersen piano/synth, Jonas Krøvel elbas, Karl Bjorå gitarr, Ingebrigt Håker Flaten kontrabas, Tor Haugerud trummor

Fre | 29 okt | StudioJazz | 22.00