26-30 okt 2022

Roberto Ottaviano Eternal Love Quintet

torsdag 27 okt , StudioJazz Ufh

Den italienske saxofonisten och bandledaren Roberto Ottaviano accentuerar i sin senaste konstellation "jazzmusik som medicin för själen och som ett förenande kitt för kollektiv identitet". Eternal Love står också för en hyllning till Afrika, dess kultur och människor. Detta i ljuset av vår oroliga samtid, med migration och ökad intolerans. Med ett urval av kompositioner skrivna av Don Cherry, Abdullah Ibrahim, Charlie Haden, John Coltrane, Dewey Redman, Elton Dean och Roberto själv, vill han locka lyssnarna att tränga in bakom tonerna, sökande efter fördjupning och förtröstan. Att han genom musikens budskap kan inspirera nya unga generationer och för dem framstå som förebild – inte bara som musiker.

Köp biljett Ord pris 200 kr | Medlemmar 150 kr | Studenter 130 kr

Roberto har under senare år kommit att inta positionen som en av den italienska jazzens viktigaste musiker, hyllad av både lyssnare och kritiker.

Framgångarna i all ära, men säger han, "viktigast av allt är musikens sanna uttryck och kvalitet och inte minst mina medmusiker" och nämner engelske pianisten Alexander Hawkins, sitt komp med Giovanni Maier och Zeno De Rossi och klarinettisten Marco Colonna.

Och vi är inne på samma linje.

Roberto Ottaviano saxofon, Marco Colonna klarinetter, Alexander Hawkins piano, Giovanni Maier kontrabas, Zeno De Rossi trummor

Tor 27 okt | StudioJazz | 20.00

Support: Programmazione Puglia Sounds 2022