27-31 okt 2021

Melissa Aldana

lördag 30 okt , StudioJazz - Lördag, Headline

Hon blev den första kvinnliga instrumentalisten som 2013 vann prestigefulla Thelonious Monk International Jazz Competition. Idag är hon etablerad på den internationella jazzhimlen och har fans bland musiker som Sonny Rollins och sin tidigare lärare Joe Lovano.

Köp biljett

 

Så när hade vi fått lyssna på henne redan förra året men den planerade Idun-konserten med gruppen Artemis fick ställas in p g a pandemin.

Idag har chilenska Melissa Aldana New Yorks rika klubbliv som bas men turnerar intensivt både på hemmaplan och runt om i världen. 2019 blev Melissa Grammis-nominerad för bästa soloimprovisation och 2021 blev hon signad av legendariska skivbolaget Blue Note. Det som kännetecknar Melissa Aldanas personlighet i musiken är hennes balanserade lyriska tenorton och kompositionernas starka melodik och färgrika kontraster. Inte konstigt alls med inspirationskällor som den Ecuadorianske skulptören och målaren Oswaldo Guayasamin och mexikanska Frida Kahlo. Vi är så glada att här ge er Melissa Aldanas Umeådebut!

Melissa Aldana saxofon, Mike Moreno gitarr, Pablo Menares bas, Kush Abadey trummor

Lör | 30 okt | StudioJazz | 21.00