27-31 okt 2021

Les Amazones d’Afrique

lördag 30 okt , Idun - Lördag, Headline

Allt började i Mali, det vidsträckta gamla kulturlandet söder om Sahara. Där bildades Les Amazones d’Afrique av några av de absolut främsta musikerna och sångerskorna från Västafrika. På kort tid blev bandets unika blandning av funk, pop och congotronics och traditionella västafrikanska rytmer - en internationell musikalisk kraft.

Köp biljett

Namnet kommer från Dahomey Amazons, en mytomspunnen grupp kvinnliga elefantjägare som existerade under ett par hundra år med början på 1700-talet.

Efter genombrottet har Les Amazones d’Afrique jagat vidare runt världen och överallt har de mötts av ovationer och hyllningar. Men Les Amazones d’Afrique är inte bara musiker - utan även aktivister. Med sin musik kämpar de för kvinnors rättigheter i världen och inom musiken.

Delar av intäkterna från sina skivsläpp skänker de till Panzi Foundation, grundat av Nobelpristagaren Denis Mukwege som arbetar mot sexualiserat våld som vapen i krig och konflikter.

Det är ett medvetet band som äntrar Iduns scen i sina färgsprakade kreationer - med musiken som egenart och handlingstribun.


Assitan ”Mamani” Keita sång , Ahouéfa “Fafa” Ruffino sång, Mamounata “Kandy” Guira sång, Franck Baya trummor, Thierry Fournel gitarr eller Salif Kone, Nadjib Ben Bella DJ/Turntables

Lör | 30 okt | Idun | 15.00