26-30 okt 2022

Bear Garden

fredag 28 okt , Äpplet Ufh - Fredag

Bear Garden är ett musikaliskt uttryck, varken mer eller mindre. Det är musik - det är allt. Ett nytt namn i festivalens line up och mannen som styr och ställer är den tidigare Gällivarebon, saxofonisten och kompositören Martin Wirén. Efter att spenderat närmare två decennier i familjens garage för att öva på sitt instrument, flyttade han senare till Stockholm för att studera vid Kungliga Musikhögskolan. Detta har i sin tur bidragit till nya framgångar: flerfaldigt belönad som kompositör och saxofonist med stipendier från bland annat STIM och Kungliga Musikaliska Akademien i bagaget. Dessutom beställningsverk från Nobelmuseet där han tolkat 2016 års vinnare av Nobelpriset i litteratur: Bob Dylan. 

Köp biljett Ordinarie pris | JazzPass Fre 650 kr | JazzPass Duo 1150 kr

Musiken är influerad av den kompromisslösa naturen runt hans hembygd och med en strävan att pressa gränserna för vad en saxofon kan åstadkomma. Kompositioner präglade av öppenhet, atmosfäriska ljudlandskap och ett kompromisslöst driv framåt är Bear Gardens signum, som också kan avlyssnas på tre plattor.

Martin BearGarden Wirén kompositioner, träblås, Filip Tunevi trombon, Calle Stenman trumpet, Anton Dromberg piano, Tomas Sjödell bas, Filip Olofsson trummor

Fre 28 okt | Äpplet | 23.00