Torsdag 25 oktober

NO Konsertsalen kl 10.00 OBS! Endast inbjudna utbildningar.
Konsertgenrep: ett möte mellan den polske jazzviolinisten och kompositören Adam Bałdych och Norrlandsoperans symfoniorkester. Antiphona – Syrian Psalms kallar han sitt verk. Den syriska sångerskan Dima Orshon och en pianotrio bistår i detta möte mellan improvisationsmusik, österländsk och västerländsk kultur. Adam inleder konserten med ett solonummer, sedan duo med piano och en låt med sin kvartett.

Fredag 26 oktober

Stora salen Midgårdsskolan kl 14.00 – Sirintip sång
Född och uppvuxen i Bangkok flyttade Sirintip Phasuk som elvaåring till Stockholm och påbörjade studier i Adolf Fredriks musikklasser. Efter avslutade studier på Musikhögskolan är hon bosatt i New York där hon också producerar musik, studerar master vid Manhattan School of Music och giggar med bland andra Snarky Puppy.

Lilla orkestersalen Midgårdsskolan kl 14.00 – Johan Lindström Pedalsteel (guitar)
Johan spelar gitarr och pedalsteel, alltså en typ av elgitarr med pedaler och spakar och som står på stativ. Därtill ett spelstål som läggs tvärs över strängarna och dras längs strängarna enligt samma princip som på en slidegitarr. Han har en egen septett som spelar på festivalen. Johan berättar om sin musikresa och demonstrerar sitt ovanliga instrument inom jazzen.

Slagverksrummet Midgårdsskolan kl 14.00 – Michala Østergaard-Nielsen trummor
Michala beskrivs ha ”ett nästan zenbuddhistiskt förhållande till trumspel, improvisation och musik”. Hon utforskar trummorna både som ett rytminstrument och som ett klanginstrument med stor känslighet och närvaro. 2018 fick hon utmärkelsen ”Jazzkannan”, som går till musiker för nydanande insatser inom
 jazzmusiken: ”Årets jazzkanna går till en spirituell och lyhörd kompositör och musiker, vars universum är fyllt av poetiska vibrationer som leder till ögonblicklig kärlek.”
På festivalen ger hon en filmisk konsert tillsammans med flöjtisten och röstkonstnären m m Lisa Nordström i projektet Sonica Sequence.

 

Dela: