Scott Henderson Trio [US]

Scott Henderson Trio [US]

Priser

Jazzpass Premium
Entré fredag och lördag till Umeå Folkets Hus inklusive tilläggsbiljetter med numrerad sittplats till konserterna i Idunteatern.
Pris: 1 050 kr

Jazzpass Duo
Entré fredag och lördag till Umeå Folkets Hus exklusive tilläggsbiljetter med numrerad sittplats till konserterna i Idunteatern.
Ord. pris: 950 kr
Student: 700 kr
Ungdom till och med 19 år: 700 kr
Medlem Föreningen Jazz i Umeå: 700 kr

Jazzpass lördag
Entré lördag till Umeå Folkets Hus exklusive tilläggsbiljett med numrerad sittplats till konserterna i Idunteatern.
Ord. pris: 650 kr
Student: 550
Ungdom till och med 19 år: 550 kr
Medlem Föreningen Jazz i Umeå: 550 kr

Tilläggsbiljett sittplats Idunteatern
Valbar tilläggsbiljett som endast gäller tillsammans med giltigt jazzpass. en tilläggsbiljett för dig som vill ha en speciell sittplats under konserten. du kan endast köpa tilläggsbiljetter i samband med att du köper ett jazzpass.
Pris: 60 kr

Tid och datum

– Idun Scott Henderson gitarr, Romain Labaye bas, Archibald Ligonniere trummor

Los Angeles-gitarristen Scott Henderson lämnar ingen oberörd: hans frisyr kan få vilken tjeckisk hockeyspelare som helst full av avundsjuka och hans gitarrspel gör lyssnarna förundrade och förbluffade; var får mannen alla sina hisnande ljud, halsbrytande löpningar och blåtonspicks från?

Han gjorde succé med sitt Tribal Tech på jazzfestivalen 1992. Nu är han tillbaka med sin nya trio och ett purfärskt album: People Mover. Det handlar om musik med blues och rock i en salig förening. Och han hanterar sin handbyggda Suhr-gitarr med spjuveraktig blinkning mot Stratocasterns okrönta mästare som Jeff Beck och Jimi Hendrix.

Här sammanstrålar jazz, rock, funk och blues helt sömlöst i en både gungande och pulserande musik som få andra kan skapa. Inte för inte är han ansedd som en av världens riktigt stora gitarrister. Ikväll tar han över Idun.

Dela: