Sångkraft & Carl Bagge trio

Sångkraft & Carl Bagge trio

Information

Titel:
Sångkraft & Carl Bagge trio

Priser

JazzPass Premium:
1050 kr
JazzPass Duo:
950 kr
JazzPass Lördag:
650 kr
Medlem: Fören Jazz/Umeå Teaterförning:
550 kr
Student:
550 kr
Ungdom t o m 19 år:
550 kr
Valbar tilläggsbiljett för särskild sittplats:
60 kr

Tid och datum

– Idunteatern Ufh Kammarkören Sångkraft, Leif Åkesson dirigent, Carl Bagge trio, gästande solister

The American Songbook
Kammarkören Sångkraft kommer tillsammans med pianisten Carl Bagges trio samt blåsare att bjuda på vokalgruppsmusik i körformat. Det faktum att en kör med fyrtiotalet sångare kan låta som en sånggrupp är unikt, och något som Sångkraft vunnit internationella priser för. Sammanhållande kraft är körens konstnärlige ledare och dirigent sedan nära nog 30 år – Leif Åkesson.

Musiken är hämtad ur The Great American Songbook och med upphovsmän som George Gershwin och Rodgers and Hart kommer igenkänningsfaktorn att vara hög. Arrangemangen är skrivna av namn i toppklass, Gene Puerling och Paul Langford – den senare på besök i Umeå och Kammarkören Sångkraft i september. Utan tvekan det är en uppvärmd och inspirerad ensemble ni kommer att möta under Umeå Jazzfestival!

Pianisten Carl Bagge är en av svensk jazz flitigaste musiker och arrangörer. Han är också en av de mångsidigaste. Han har tidigare gästat festivalen i projekt som My Kind of Jazz och med sångerskan Isabella Lundgren. Robyn och Ann Sofie von Otter är andra artister som Carl Bagge samarbetat med.

Dela: