Pixel

Jazzmusik möter indiepop och postpunk

Information

Titel:
Pixel

Tid och datum

– StudioJazz

Ett kärt återseende blir det då norska succégruppen Pixel återkommer. De imponerade vid framträdandet på 12 Points-festivalen under Kulturhuvudstadsåret 2014. Nu har de spelat tillsammans i sex år och få skandinaviska grupper har under så kort tid spelat för över 200 utsålda hus i Europa!

Även om man skapat en unik gruppkänsla, där alla bidrar med låtar, så kretsar mycket kring basisten och sångerskan Ellen Andrea Wang. Jämförelsen med amerikanska Esperanza Spalding är ofrånkomlig men Ellen Andrea ler överseende åt associationen: 
– Vi är nästan jämnåriga och hon är en viktig förebild som framgångsrik kvinnlig jazzmusiker, det är kul att det gått så bra för henne.

Hon nämner även Ornette Coleman som en stor inspirationskälla. Pixels musik är svår att beskriva men mycket lätt att tycka om. Jazzmusik som möter indiepop med postpunkens frenetiska tryck och energi. Ellen Andrea fortsätter: 
– Vi gillar att blanda och håller oss inte till någon speciell genre, även om vi alla är utbildade improvisationsmusiker.

 

Dela: