Norrbotten Big Band & Bobo Stenson

Norrbotten Big Band & Bobo Stenson

Priser

Ordinarie pris:
180 kr
Student:
140 kr
Medlem Föreningen Jazz i Umeå:
140 kr

OBS! Biljetter köps på plats

Tid och datum

– StudioJazz Norrbotten Big Band, Bobo Stenson piano, Joakim Milder dirigent

Norrbotten Big Band hyllar varje år en betydelsefull och framstående musiker. Detta år föll valet på världspianisten Bobo Stenson, som nu hunnit fylla 75 år. Bättre kan det inte bli. Bobo tillhör pionjärerna i den skandinaviska våg av unga musiker i början av 1970-talet som inte sällan knöts upp av det legendariska skivbolaget ECM. Bolaget ger fortfarande ut plattor med Bobo Stenson trio. Den senaste tilldelades i april Orkesterjournalens Gyllene Skivan, priset för årets främsta fonogram.

I mer än 50 år har han varit en av den svenska jazzens absoluta frontfigurer och sedan årtionden en av de verkligt stora internationella pianisterna. Storheter som Stan Getz, Don Cherry, Tomasz Stanko och Charles Lloyd har alla funnit glädje i samspelet med Bobos öppna och lyhört kreativa pianospel.

Vad passar väl bättre än att ge jubilaren ett antal skräddarsydda, rykande färska musikstycken av kompositörer som Ulf Adåker,Lars DanielssonRita MarcotulliAnna Gréta SigurðardóttirTomas Strønen ochBritta Virves – med Bobo själv som solist? Hava stor glädje.

Dela: