Norrbotten Big Band & Django Bates Salutes Sgt. Pepper

En hyllning till Beatles

Information

Titel:
Norrbotten Big Band & Django Bates Salutes Sgt. Pepper

Tid och datum

– Idun

Django Bates fyllde sju år några månader efter att ett av musikhistoriens mest ikoniska och mytomspunna album släpptes: Beatles Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band.

Just i år har det gått 50 år sedan albumet, som rankats som tidernas bästa rockalbum av Rolling Stones Magazine, lanserades; ett album som fått priser för skivomslaget och analyserats i detalj av hermeneutiker. Analys av låttexterna lyfter fram att de handlar om en förlorad oskuld och faran av att frossa i illusioner.

I just ett sådant Storbritannien växte Django Bates upp. En epok där drottningens globala imperium löstes upp i intet och hur britternas självbild skakades i grunden.

Django Bates är en lysande kompositör och musiker som hoppar mellan piano, keyboards och tenorhorn – och har en förkärlek för storskaliga kompositioner.

Med fenomenala Norrbotten Big Band har Django Bates exakt den sättning han behöver för att skapa nya tolkningar av A Day In the Life, Lucy In the Sky with Diamonds, Fixing A Hole, With a Little Help from My Friends och de andra tidlösa klassikerna.

Det kan bli precis hur bra som helst.

 

Dela: