MF Robots 

En oslagbar partyfaktor

Information

Titel:
MF Robots 

Tid och datum

– Idun

Hur firar man bättre Jazzfestivalens 50:e upplaga än med dans till klubbmusik? Och vilka är bättre lämpade att skapa feta grooves, funkiga explosioner och sensibla ballader än det engelska åtta musiker starka MF Robots! 

Egentligen är det en duo som står bakom bandnamnet: Sångerskan Dawn Joseph samt trummisen och kompositören Jan Kincaid.  De möttes i legendariska engelska acid jazzgruppen Brand New Heavies. Kanske minns ni även att Killinggänget lånade deras musik till humorserien Nilecity 105,6? I Brand New Heavies var Jan Kincaid en av grundarna och främste låtskrivare (med 16 top-40 singlar och 2 miljoner sålda album), medan Dawn Joseph anslöt till bandet i ett senare skede som firad vokalsolist. 

Om sin musikfilosofi säger Jan Kincaid:  ”Vi lever idag i en värld av föränderlighet och flyktighet och vi hoppas kunna förmedla lite eskapism för själen – spännande och energifylld musik som både är här och nu och samtidigt håller måttet över tiden.  ”

MF Robots söker inspirationen från klassiska arvet, såväl i låtskrivandet som i ljudproduktionen.  Deras musik kombinerar element från olika epoker och stilar: soul, jazz, hard funk, electronica, acid jazz  och pop. Dawn Joseph har också samarbetat med musiker som Rod Stewart, Michael Buble och Phil Collins och har dessutom en karriär inom musik och mode. I sanning en oslagbar partyfaktor! 

 

Dela: